ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vaxning av Bikinilinje - Råd för Vaxning av Bikinilinje
Permanent hårborttagning - Bäst information om Permanent hårborttagning

Vaxa av bikinilinje

Vaxa av bikinilinje

Vaxning för att uppnå en snygg bikinilinje diskuteras ofta inte så mycket eftersom de kan anses för intimt. Att skapa bikinilinjen kan göra ont och med fel metod kan det se sämre ut än innan. Vaxning är en vanlig metod för bikinilinje, framförallt på sommaren.

Vaxning är faktiskt en av de bättre metoderna som man bör överväga eftersom håret dras ut med rötterna, håret blir tunnare med tiden och en del hårceller dör. Det är dock en ganska smärtsamt med att vaxa bikinilinjen och hårborttagning med laser har blivit allt mer populärt.Bikinilinje med laser

Förutom smärtan är också vaxning inte lika bestående som laserbehandling av bikinilinjen. Laser är den metod som rekommenderas av de flesta för att ta bort hår och skapa en snygg bikinilinje. Hårborttagning med laser är också nästan helt smärtfri men kostar dock ett antal tusen att genomföra de troligtvis 4 behandlingarna som behövs.

Ibland önskas mer hår tas bort till en så kallas brasiliansk vaxning som nödvändigtvis inte måste vara vax.

Bikinilinje med elektrolys

Bikinilinje med elektrolys

Som alternativ till vaxning så används även elektrolys som är den enda riktigt permanenta behandlingen av oönskat hår. Eftersom elektrolys är mycket tidsödande och kostsamt så rekommenderas inte det för bikinilinjen.


Raka bikinilinje

Rakning är utan tvekan de vanligaste sättet att få en snygg bikinilinje eftersom den är så billig. Rakningen är den minst bestående hårbehandlingsmetoden. Dock ska man vara försiktig eftersom huden är känslig och det kan lätt bli skärsår med en rakhyvel.Hårborttagningsprodukter

Hårborttagningsmedel används också för att skapa en snygg bikinilinje. Att skapa bikinilinje med hårborttagningskrämer går snabbt och är smärtfritt om det görs rätt. Nackdelarna är att håret kommer tillbaka snart och att man kan få allergiska reaktioner av krämerna.