Permanent hårborttagning - Bäst information om Permanent hårborttagningVaxning

Hårborttagningskrämer

Många tänker på vaxning när det gäller att ta bort hår på benen, armarna eller bröstet.

Det finns två olika former av vxning, kallt vax eller varmt vax.

  • Kallvaxning - Kallt vax sitter ofta på ett vaxat papper och trycks eller klistras fast vid hårstråna. När du vaxar med kallt vax sitter vaxet fast på pappersremsor som trycks fast på huden för att sedan ryckas bortKall vaxning gör inte lika ont som den varma vaxningen men hårstråna kommer inte bort lika lätt.
  • Varmvaxning - Varmt vax hålls eller droppas över hårstråna och fäster bättre än kallt vax men är lite mer smärtsamt att applicera vaxet. När du gör en vaxning med varmt vax låter man vaxet rinna över håret som ska tas bort. En bit tyg trycks fast i det varma vaxet och vaxet får sedan stelna. Vaxning med varmt vax ska och får inte användas i ansiktet.


Andra hårborttaningsmetoder

Vaxning är en av många olika hårborttagningsmetoder och vaxningen fungerar bra på vissa delar av kroppen. Tyvärr ger vaxningen inte en permanent hårborttagning. Andra hårborttagningsmetoder som kan komplettera vaxningen kan vara:

  • Hårborttagning med laser är betydligt dyrare än vaxning men en av de mer permanenta metoderna.
  • IPL som är en Intensivt Pulserande Laser som är riktigt bra men mycket dyrare än vaxning av benen eller bikinilinje.
  • Rakning av kroppen är billig men vaxningen varar någon månad längre och blir slätare.
  • Bleka Kroppshår kan fungera i stället för att vaxa sig om man har ljus hud.
  • Elektrolys är den enda permanenta hårborttagningsmetoden men tar mycket lång tid och vaxning är mycket mycket billigare.

Vaxning av kroppen

Att vaxa sig fungerar bra på många ställen av kroppen. Den vanligaste vaxningen är att vaxa benen och där efter att vaxa en bikinilinje. En form av vaxning som blivit allt mer populär är att den brasilianska vaxningen vilket innebär att allt hår där nere tas bort.

Ju mindre underkläderna blir ju mer vaxar eller rakar man kroppen. Vaxning kan dock göras på alla ställen där det växer på kroppen.

Ta bort vaxet vid vaxningen

Vaxningen avslutas med ett distinkt ryck, och ett litet skrik, så att allt hår försvinner och hårroten följer med.

Smärtan vid vaxning

Om du ska vaxa dig för första gången är rekommendationen att vända sig till en skönhetssalong eftersom resultatet blir bättre och det gör mindre ont om en expert drar av vaxet än om du försöker själv hemma. En allt mer populär form av vaxning är den brazilianska vaxningen för allt hår vid de intima delarna avlägsnas.