ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Generande Hårväxt - Råd och Tips på att bli av med Generande Hårväxt
Permanent hårborttagning - Bäst information om Permanent hårborttagningGenerande hårväxt

Generande hårväxt

Många människor upplever att de har för mycket hår på vissa ställen på kroppen och vill ta bort detta oönskade håret med någon sorts hårborttagningsmetod. En del personer har mycket hår på ryggen, benen eller armarna medan andra har för mycket på läpparna eller kring ljumsken. Vissa tycker generande hårväxt är både pinsamt och oattraktivt och vill väldigt gärna ha helt slät och silkeslen utan hår.
Det finns flera olika sätt att ta bort oönskad hårväxt på kroppen vara av vaxning är metod att använda som fungerar på vissa ställen. Valet av metod för att ta bort hår beror på om man vill avlägsna håret permanent eller temporärt. Efter vaxningen kan ett område vara hårfritt i upp till 6 veckor men håret kan också vara tillbaka på 2 veckor. Vaxning kan om den används flera gånger orsaka hårsäcken så stor skada att nytt hår inte växer upp ut denna hårsäck.


För att kunna vaxa sig ingen måste håret växt hut en bit så att vaxet får grepp på håret. Hårstråna bör vara minst 5 mm för att man ska kunna vaxa sig på nytt vilket tar upp till 4 veckor.

Vill du bli av med håret permanent, vilket vaxning inte lyckas med för alla hårstrån, ska du vara medveten om att t.ex. hårborttagning med laser> eller elektrolys är mycket mycket dyrare än att vaxa benen. Förutom att priset variera kommer också smärtnivån variera. Inte många människor tycker att vaxning tillhör det skönaste de varit med om så ifall du har låg smärtträskel kan du sluta läsa hår och titta på någon av de alternativa metoderna.