ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Elektrolys är en metod för permanent hårborttagning
Permanent hårborttagning - Bäst information om Permanent hårborttagningElektrolys är en permanent hårborttagningsmetod

Elektrolys är en permanent hårborttagningsmetod

Elektrolys utnyttjar elektrisk ström för att döda cellerna, som finns nära roten, och ger näring till håret. En steril hårtunn metallnål trycks in i hårsäcken utan att göra hål i huden och via en elstöt förstörs hårsäckens rot och hårets möjlighet att bilda nya hårrötter.

Varje hårstrån måste behandlas ett i taget och det kan ta kring en minut för varje hårsäck. Elektrolys tar därför lång tid men är utan tvekan den mest effektiva hårborttagningsmetoden som finns. Det krävs ofta 3-4 behandlingar för att ta livet av ett hårstrå.

För att en hårsäck skall dö måste behandlingen av hårsäcken ske i en tillväxtfas och den tunna nålen måste placeras på rätt djup så att den elektriska stöten träffar och dödar hårroten.

Efter elektrolys är huden lätt svullen och ljusröd i några timmar. Ibland kan lotion behövas för att lindra hudirritationen. I vissa fall kan det bli ett liten märke eller sårskorpa som försvinner på vanligt sätt.

Elektrolys är inte smärtfri och inte billigt men kan vara det billigaste alternativet då behandlingen verkligen är permanent. Därför ar det vanligast med att använda sig av elektrolys i ansiktet där många tycker det är det viktigaste stället som t.ex. överläppen och näsryggen. Naturligtvis kan man använda sig av elektrolys över hela kroppen men det tar tid och kostar mycket pengar.
Elektrolys är en trygg och välkänd metod för hårborttagning

Elektrolys är en trygg och välkänd metod för hårborttagning

Elektrolys är en gammal metod som uppfanns av en amerikans ögonläkare vid namn Dr Charles Michel redan år 1875. Metoden uppfanns för att ta livet av ögonfransar som växer inåt.

Lång tid var den enda helt permanenta metoden för hårborttagning och har utvecklats mycket men på senare tid har laserbehandling gått framåt som en allvarlig metod konkurrent. Än så länge är elektrolys dock den enda helt permanenta metod för hårborttagning och fungerar mycket bättre än t.ex. vaxning, rakning eller blekning. En fördel med elektrolys är att den fungerar på alla sorters hårfärg och hudfärg eftersom hela hårsäcken dödas.

Vid elektrolys är det viktigt att elektrolysnålarna är rena om de använts tidigare. Vissa skönhetssalonger använder engångskanyler och andra ska sterilisera nålarna innan användning. Fråga din skönhetsterapeut om de har engångskanyler eller om de rengjort nålarna noggrant innan.

Det går ganska långsamt att ta bort hår på ett större område med elektrolys och därför är det ganska dyrt. Som ersättning till att göra en brasiliansk vaxning är inte elektrolys att rekommendera.

Elektrolys skall utföras av proffs på elektrolys och man ska absolut inte själv försöka sig på detta.

Det finns två typer av elektrolys, normal elektrolys och galvanisk elektrolys som är mer effektiv.

Att elektrolys tar tid förstår de flesta och ett manligt skägg ta cirka 250 timmar att avlägsna helt utspridet på ett par år.