ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Brasiliansk Vaxning - Smärtfri Brasiliansk Vaxning?
Permanent hårborttagning - Bäst information om Permanent hårborttagningBrasiliansk Vaxning

Brasiliansk vaxning har blivit allt mer populär och innebär att allt hår kring könsorganet tas bort vilket är både smärtsamt och kräver målmedvetenhet samt en hög smärttröskeln eller toleransnivån.Brasiliansk Vaxning - Vad är det?

Brasiliansk Vaxning

Som namnet, brasiliansk vaxning, skulle kunna antyda så kommer faktiskt inte denna typ av vaxning från Brasiliens stränder även om den brasilianska vaxningen används mycket där för att kvinnorna ska kunna använda minimala bikiniunderdelar.

Den brasiliansk vaxning kommer faktisktursprungligen från Mellanöstern i syfte att göra sig fin inför bröllopet. Tidigare användes socker som kokades med honung vid hårborttagning och var föregångaren till det nu använda vaxet.

En brasiliansk vaxning betyder i grunden att man rycker bort allt eller det mesta av könshåret från hårsäcken. Vad som definieras som brasiliansk vaxning numer varierar och kan vara från mohikanvaxning med lite kvar till Hollywood-vaxning då allt hår tas bort, även från skinkorna.

Brasiliansk vaxning kallas det för även om man inte använder vax för att dra bort håret. Mer och mer vanligt är mer smärtfria och långlivade metoder för hårborttagning så som:

  • Hårborttagning med hjälp av laser
  • Garanterat permanent hårborttagning med elektrolysmetoden som utvecklade i slutet av 1800-talet.
  • Brasiliansk vaxning med framtidens IPL-hårborttagning är troligen den mest smärtfria typen av brasiliansk vaxning.
  • Använda hårborttagningskrämer för att dölja generande hårväxt.

Mer information om smärtfri vaxning finns på www.vaxning.info.

Hur vaxar man brasilianskt?

Vax hålls eller rullas ut över den område där man vill vaxa brasilianskt och vaxet fastnar på de hårstrån som är tillräckligt långa. Därefter rycker man bort vaxet med hår och allt med ett snabbt och distinkt ryck. Och huden blir då len och hårfri.

Fördelen med brasiliansk vaxning mot rakning är att resultatet sitter i omkring en månad. Varje gång du gör en brasiliansk vaxning förstörs några hårsäckar och håret som växer fram blir glesare och hårstråna blir tunnare. Nästa gång du gör en brasiliansk vaxning kommer det att göra mindre ont än föregående gång.Vax för brasiliansk vaxning

När man ska vaxa sig brasilianskt finns det en uppsjö av olika vaxer som man kan använda och salonger som man kan vända sig till.

Antingen kan man använda varmvax eller kallvax. Resultatet vid brasiliansk vaxning med kallvax eller varmvax är inte så stort men varmvax fäster något bättre mot hårstråna. Kallvax har den fördelen att det går snabbarer att vaxa sig och kostar då mindre.

Fakta om Brasilianska Vaxningar

Hur ont gör en brasiliansk vaxning?

En brasiliansk vaxning gör ont, framför allt första gången, men du dör inte av den. Vid senare vaxningstillfällen kommer den brasilianska vaxningen göra mindre och mindre ont eftersom hårsäckarna blir försvagade efter tidigare hårborttagning.

För att minska smärtan som ska huden hållas still med ena handen och med den andra gör man ett snabbt ryck i ett litet begränsat område. Man kan också tänka sig att ta någon värktablett en timme innan den brasilianska vaxningen. Det finns även smärtlindrande krämer som dämpar smärtan ganska mycket.

Om man slutar vaxa sig brasilianskt kommer det att göra ont på nytt när du börjar igen.

Hur lång tid tar en brasiliansk vaxning?

Normalt tar en hel brasiliansk vaxning en halv timme upp till en timme att genomföra på salong och om du gör det hemma tar det minst dubbla tiden.

Vad krävs för att kunna vaxa brasilianskt?

För att kunna vaxa måste håret vara minst 5 mm för att vaxet ska kunna fastna bra. Dessutom måste du tåla lite smärta men en brasiliansk vaxning är inte så farlig som man kan tro.

Efter den brasilianska vaxningen så kan en viss rodnad uppstå i max 2 dygn över det vaxade området. Det är rekommenderat att inte sola eller bada det närmaste dygnet om du har en rodnad. Det är också bra att ha med sig både löst sittande bomullstrosor och byxor så återhämtar sig huden snabbare.